Hangfoglalás · Hang- és Hangszertechnikai Online Magazin

X Nemzetközi Akusztikusgitár Fesztivál 

2011. május 6. 18:40

2011-ben mind zenében, mind látványban szeretnénk egy olyan produkciót létrehozni, ami több tekintetben más, mint az eddigiek voltak, miközben továbbra is az akusztikus gitáré a főszerep.  

A művészi koncepciónk Európa déli és keleti kultúrájának kontrasztját és érintkezési pontjait mutatja meg a gitárzenén keresztül. Ezért olyanokat hívtunk meg, akiknek produkciója autentikusan jeleníti meg népük zenéjét, mindazt, amit abból gitárra és énekhangra le lehet fordítani. Ezért a X. Nemzetközi Akusztikus Gitárfesztivál tavaszi évadja egyik fellépőjének a gitáros Andrea Varnier és az énekes Serena Finatti alkotta olasz gitár/ének duót a Deja-t választottuk. A legrangosabb európai akusztikus gitár seregszemlén az Open Strings fesztivál versenyén 2009-ben első helyezést szereztek és azóta sikert sikerre halmoznak.

Régóta terveztük meghívni Kelet-Európa egyik legegzotikusabb figuráját a bolgár Nikolai Ivanovot, aki akusztikus gitárokon, tamburán és más egzotikus hangszereken is játszik. A gitáron játszott tüzes, hipnotizáló, páratlan bolgár táncritmusai és Nikolai különlegesen vibráló sámán-éneklése még azokat az embereket is odavonzza, akik nem feltétlenül hallgatnak gitárzenét.

A tavaszi évadon fellép a Szabó Sándor/Heidrich Roland gitárduója. A 2009-ben megjelent Roaming Soul című albumon szereplő, duóban előadott darabjaikkal nemzetközi szinten is magasra tették a mércét a modern kortárs gitárzenében. Muzsikájukat és előadásukat egyszerre jellemzi az ősiség tiszta egyszerűsége és a modern zene organikus textúrája, melyet mindig áthat egy tipikusan kelet-európai érzület.

Kapcsolat     Impresszum     Médiaajálat    

Hangfoglalás Online Hang- és Hangszertechnikai Magazin
Instrument Reklám © 2018