Hangfoglalás · Hang- és Hangszertechnikai Online Magazin

Szendrey-Karper Gitárnapok 

2012. augusztus 1. 08:50

Augusztus 17. és 19. között rendezik a Szendrey-Karper Gitárnapokat, a klasszikus és kortárs gitárzene nemzetközi szinten is elismert seregszemléjét. A Szendrey-Karper Gitárnapokat a híres Esztergomi Gitárfesztivál folytatásaként hívták életre a szervezők. A Gitárnapok kiemelt sztárvendége, Kazuhito Yamashita lesz Japánból, akire évtizedek óta várnak a magyar gitárosok, valamint a gitárzenét kedvelő közönség. 

Koncertet ad és mesterkurzust tart többek között az olasz Edoardo Catemario, a bolgár Sofia és Ivo Kaltchev azaz a Kaltchev Duó, a német Johannes Monno, a francia Judicael Perroy, a német Uwe Kropinski aki jazzkoncertet ad, a holland származású Tino Van Der Sman aki flamenco zenét játszik, vagy a német Roger Gehrig ének-, és gitárművész. Magyarországot az Arpeggio Gitárzenekar, Kertesi Ingrid operaénekesnő és Varga Zsolt gitárművész képviseli.

Ennek megfelelően a műfaji paletta is széles, hallhatunk jazzt, flamencót, komolyzenét gitáron, vagy éneket gitár kísérettel, illetve egy komplett gitárzenekart. A szakmai közönség délelőttönként mesterkurzusokat hallgathat, kora délután pedig előadásokon vehet részt ahol szombat délutáni előadó Miro Simic a gitárosoknak oly fontos körömalakítás és -ápolás rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket, a vasárnap délutáni előadó pedig Graham Wade, Andres Segovia életének kutatója lesz Angliából.


A három napos rendezvény első alkalommal kerül megrendezésre, melynek a III. kerület Kiskorona u. 7. sz. alatt található Óbudai Társaskör közösségi helyszínei méltó hátteret biztosítanak. Belépőjegyek és bérlet elővételben a www.obudaitarsaskor.hu honlapon vagy a koncertek kezdete előtt a helyszínen vásárolhatók. A jegyek ára a délutáni koncertekre 1.500 forint, az esti nagy koncertekre 2.000 forint, a kiemelt fellépő, Kazuhito Yamashita augusztus 19-i koncertjére 5.000,- forint lesz. Az összes koncertre, mesterkurzusra, és előadásra érvényes bérlet ára 10.000,-Ft.


A fesztivált az Ágai Karola és Szendrey-Karper László Ének- és Zeneművészeti Alapítvány szervezi. A nem egészen három nap alatt, egy egész fesztivál gazdag programja élvezhető, érdemes erre a hétvégére kiköltözni az Óbudai Társaskörbe.

 

Kapcsolat     Impresszum     Médiaajálat    

Hangfoglalás Online Hang- és Hangszertechnikai Magazin
Instrument Reklám © 2018