Hangfoglalás · Hang- és Hangszertechnikai Online Magazin

Zene terem... azaz: „Hogy terem zene-terem a zene teremben?”

2013. július 1. 12:42

Az InMusic Tréning és Terápia csapatának kreatív zenei műhelye a 20. Gitármánia és Zenei továbbképző Táborban.

És hogy mit fogunk csinálni így, a hangszereitek nélkül?

Mindent, amit az iskolai ének- és hangszeres órákon nem…
Belekóstolunk abba, hogy milyen volt a zene ősi, ösztönvezérelt funkciója. Kotta, ábécés nevek, szolmizáció nélkül, szabadon játszunk a hangokkal, a ritmussal. Kreatívkodunk, improvizálni is lehet majd (lehet, és nem kell!), remélhetőleg felszabadulunk és jó élményekkel zárjuk a hetet.

A zenetrénerek:    
Vassné Varga Ágnes - szakmai vezető,  zeneterapeuta Vida-Veres Imola - zenetanár, zeneterapeuta Vida Mihály - zenetanár, zeneterapeuta

 

Az InMusic küldetéséről

A zenélés művészi, alkotó vonatkozásai mellett van a zenének egy ősi élményhordozó funkciója: olyan non-verbális kommunikációs eszköz és tér is lehet, amely nem igényel hangszertudást, csak kellő nyitottságot a játékra, magunkra és egymásra.
Napjaink iskolai ének- és zeneoktatása és korunk teljesítményorientált közege egyre távolabb sodorta az embertől az együtt zenélésnek ezt az eredeti, ösztönös funkcióját.

Az InMusic zenetréner csapatának célja ennek a távolságnak a csökkentése, a zenélés e „másik lényegének” minél szélesebb rétegekkel történő saját élményű megtapasztaltatása. Cégek számára különböző témák köré rendezett „élményzene” tréningeket szervezünk (pl.: csapatépítés, önismeret), iskolákban kreatív zenei játékműhelyeket üzemeltetünk.

Mindezen túl, képzett zeneterapeutáink hosszabb és mélyebb folyamatokban prevenciós, terápiás és rehabilitációs célokra is használják a zenét, mint eszközt. A zene pszichodinamikus szemléletű alkalmazásának hívei vagyunk.

Minderről bővebben is olvashatsz hamarosan elkészülő honlapunkon itt: www.inmusic.hu
Kapcsolat: inmusic@inmusic.hu 

Kapcsolat     Impresszum     Médiaajálat    

Hangfoglalás Online Hang- és Hangszertechnikai Magazin
Instrument Reklám © 2018