Hangfoglalás · Hang- és Hangszertechnikai Online Magazin

Jeff Berlin (USA) Cort Bass Clinic Workshop

2014. február 20. 17:09

Basszusgitár workshopot tart Jeff Berlin március 10-én 21 órától a Budapest Jazz Clubban (1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7. - www.bjc.hu).

Jeff Berlin a 70-es évek innovatív fúziós világának legjelentősebb alakja. Édesanyja zongorista, édesapja operaénekes. Berlin kilenc év hegedülés után 14 évesen váltott basszusgitárra. Csodagyereknek tartották. Rövid ideig a Berklee College of Music-on tanul és Pat Martinoval és a Yes billentyűsével, Patrick Morazzal dolgozik. Ettől kezdve professzionális művészként rengeteg top zenész keresi fel, többek között Gil Evans, Toots Thielemans, Al DiMeola, George Benson, Earl Klugh, Larry Coryell, Bob James, Dave Liebman, Herbie Mann, Ray Barretto, a Brecker Brothers, Bill Bruford, John McLaughlin és Frank Zappa.

Meghatározó stúdiómunkája folytatódik a 2000-es években is, köztük a Lumpy Jazz (2004) a zongorista Richard Drexler és a dobos Danny Gottlieb közreműködésével, az In Harmony Way (2004), amelyen vendégszerepelt a szaxofonos David Liebman, a vibrafonos Gary Burton, és a gitáros Mike Stern, az Ace of Bass, valamint az Aneurythms (2006).
Az utóbbi években trióban játszik világszerte. A formáció tagjai változóan Kazumi Watanabe, Scott Henderson, Horacio Hernandez és Dennis Chambers.

Elhivatott zenepedagógus. 1996-ban The Players School of Music néven elindította saját zeneiskoláját, amely magániskola létére az állam részéről is kiemelkedő elismerésben, támogatásban részesül és engedélyt kapott külföldi hallgatók felvételére is. Világviszonylatban is egyedülálló oktatási programjával többek között a manuális tanulás és memorizálás készség fejlesztésére fektet nagy hangsúlyt.
Egyebek mellett ebből a pedagógiai metódusból is kapunk ízelítőt a hétfő esti bemutatón.

Belépő a helyszínen 1000 Ft. Előzetes regisztráció esetén 500 Ft. (Részletek: www.forte.hu)

Kapcsolat     Impresszum     Médiaajálat    

Hangfoglalás Online Hang- és Hangszertechnikai Magazin
Instrument Reklám © 2018